Hier kunt u enkele vragen en reacties op deze website lezen.
Het zijn ervaringen van personen met vaginisme en hun partners en reacties van lotgenoten en therapeuten.

lidocaine HCL 2%

Posted by dian 
Hallo,

wie heeft er ervaring met lidocaine HCL 2%. het is een verdovend middel...
mijn vraag is mag dit ook op de geslachtsdelen, ofwel de rand waar je naar binnen gaat. het schijnt daar dan de huid te verdoven, waardoor gemeenschap eventueel mogelijk zou zijn. wie heeft hier ervaring mee en kan mijn vraag beantwoorden... en wat zijn eventuele gevolgen?

groet dian
lidocaine mag op geslachtsdelen gebruikt worden. de spray is beter geschikt dan de gel.
Hoi,

Ik heb ook die zalf geprobeerd als één van de potentiële "redmiddelen". Ik denk dat het een goed middel is als je klaar bent voor penetratie, maar een beetje angstig bent. Het verdooft inderdaad een beetje. Niets om je zorgen over te maken. Je smeert gewoon wat zalf op je vinger en daarmee ga je dan in je vagina. Het is vooral goed om het "ruwe" gevoel dat je krijgt tijdens de penetratie te onderdrukken. Het verlamt je spieren niet ofzo.

Mijn raad is doe het rustig aan. De zalf verdooft, dus je voelt de signalen van je lichaam minder, dus je kan achteraf wat meer geïritteerd zijn.

Gewoon proberen, doe het rustig aan, en dan kan er niks misgaan!
De kinesiste heeft me die zalf zelfs aangeraden.
vraagje?

is dit vrij bij de apotheek verkrijgbaar? en hoe kostelijk is dat? ik ben ook radeloos en zou alles proberen om het vrijen toch wat aangenaam te maken zonder pijn

groetjes