Hier kunt u enkele vragen en reacties op deze website lezen.
Het zijn ervaringen van personen met vaginisme en hun partners en reacties van lotgenoten en therapeuten.

Kan vaginisme tot lesbisch leiden?

Posted by M 
Hoi iedereen,

ik zit nogal met een rare vraag:
Ik heb denk ik al zo'n 3 jaar vaginisme, dat is rond m'n 17e gekomen (doordat ik wat pijnlijke ervaringen had met sexuele betrekkingen bij jongens).
Ik weet dat ik eigenlijk kort daarachter mijn eerste ervaring (gevoelens) met een meisje had. En dat ik mij hoe langer hoe meer door vrouwen begon aangetrokken te voelen.
Ik heb nu een jaar een relatie met een meisje, en ik zie haar doodgraag!!! Maar kan het niet zijn doordat ik wist dat sexuele betrekking niet ging met jongens, ik mij automatisch naar de meisjes heb gericht? Zit er ergens kans in dat ik onbewust voor een meisje gekozen heb omdat ik weet dat zei mij niet kan penitreren (met een penis bedoel ik wel) en dat ik onbewust mij meer op m'n gemak voel in een relatie met een meisje dan een jongen? Begrijpen jullie mijn vraag een beetje?
Heeft iemand hier een antwoord op????

Groetjes,
M

ik denk niet dat zoiets mogelijk is hoor... Lesbisch "wordt" je niet, je bent zo geboren. En ik kan het weten want ik ben zelf ook lesbisch en heb geen problemen met het idee gepenetreerd te worden (door een vrouw dan wel te verstaan). Je wordt verliefd op een meisje omdat het altijd al in je heeft gezeten. Niet omdat gepentreerd worden door een man je afschrikt. want je zou sowieso wel op een man verliefd worden als je hetero was geweest. Hopelijk heb je iets aan mijn antwoord.