Hier kunt u enkele vragen en reacties op deze website lezen.
Het zijn ervaringen van personen met vaginisme en hun partners en reacties van lotgenoten en therapeuten.

beterschap

Posted by SARAH 
SARAH
beterschap
hey lotte,

Ik wil je even zeggen dat het al wat beter is met mijn vaginisme. Mijn vriend en ik hebben eerst geprobeerd om 1 vinger intebrenegn, in het begin verliep het nogal stroef maar na eeen tijdje floepte zijn vinger er gewoon in en zonder pijn.Ik was enorm blij en opgelucht ook al is dit nog maar een klein begin. Gistern probeerden we met 2 vingers en ook dit is gelukt zonder pijn. Ze gingen er makkelijk in wel maar tot op een bepaald punt want dan kreeg ik pijn. We zijn nu van plan nog wat verder met 2 vingers te oefenen en dna met 3. Maar wat denk jij, zou het al lukken om er een penis in te brengen? oF moet ik nog wat wachten?
En zijn vingers gaan er voor 3/4 in, is het echt nodig dat ze er helemaal ingaan?

dank je xxxx
sarah

Lotte Loones
Re: beterschap
Dag Sarah,

Ik zou nog een klein beetje verderoefenen met 2 vingers tot dit redelijk vlot gaat. Betrekking is mogelijk als je kan oefenen met 3 vingers (of 2 vingers van je vriend en 1 vinger (ev. 2) van jou erbij).
Dit alles moet gaan zonder pijn alvorens je de stap naar betrekking zet (als je betrekking iets te vroeg zou proberen is de kans groot dat dit een beetje pijn zou doen en dat het de volgende keer weer moeilijker gaat, dus nog eventjes geduld, de laatste stappen zijn ook niet de gemakkelijkste).
Maar jullie zijn ontzettend goed bezig, proficiat en doe zo voort!

Lotte Loones.