Hier kunt u enkele vragen en reacties op deze website lezen.
Het zijn ervaringen van personen met vaginisme en hun partners en reacties van lotgenoten en therapeuten.

kinesitherapie in Nijmegen?

Posted by Roos 
Beste Lotte Loones,

Je site spreekt me zeer aan. De manier waarop je over vaginisme schrijft ( met veel begrip, respect) trekt mij over de streep om eindelijk iets aan mijn lang verstopte probleem te doen. Dank daarvoor! Ik vermoed dat ik hoor bij de categorie vaginistische vrouwen die in een vicieuze circkel van angst-spanning-pijn-meer angst terecht is gekomen. Voor zover ik het kan beoordelen lijkt jouw soort behandeling bij mij te passen. Echter, ik woon in Nijmegen. Jij hebt ongetwijfeld een uitgebreid netwerk van professionele contacten. Kun je mij een kinesitherapeut, gespecialiseerd in bekkenbodemreeducatie aanbevelen, in de buurt van Nijmegen?

Hartelijk dank!
groet van Roos
Beste Roos,

Ik ken niemand persoonlijk in Nederland die vaginisme behandelt, maar je kan de bestaande seksuologen wel opzoeken via de website van de Nederlandse vereniging voor Seksuologie (www.nvvs.info, rechtsboven klikken op 'zoek seksuoloog').
Het is ook zo dat in Nederland de artsen gespecialiseerde bekkenbodemtherapeuten kunnen opzoeken (ze hebben een kwaliteitsregister waar ze dit kunnen opvragen, ik weet er niet het fijne van want in Belgiƫ hebben we dit niet, wat een grote lacune is voor onze zorgverstrekkingwinking smiley. Er is dus een grote kans dat je huisarts je hiermee dus gerichter verder kan helpen.

Ik wens je alleszins veel succes toe in het vinden van een goede therapeut.

Mvg,
Lotte Loones.Edited 2 time(s). Last edit at 10/10/2012 08:24PM by vaginisme.