Over ons

Vaginisme - ontvangst praktijk Lotte Loones

Iedereen heeft de mogelijkheid pijn bij gemeenschap te overwinnen.
Van het eerste contact tot de laatste stap geven we onze patiënten hierbij professionele begeleiding.

Sinds onze oprichting in 2000 is onze praktijk hoofdzakelijk gespecialiseerd in de behandeling van vaginisme en seksuele pijn (dyspareünie, vestibulodynie en vulvodynie).

Na haar universitaire studies kinesitherapie in 1999 startte Lotte Loones een specialisatieopleiding bekkenbodemtherapie waarbij ze oa. in aanraking kwam met patiënten met vaginisme. Deze populatie sprak haar meteen aan en ze besliste heel snel om zich verder te specialiseren in deze problematiek.
Ze voltooide achtereenvolgens de opleidingen Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie (KULeuven), Specialisatie Bekkenbodemtherapie (KULeuven), Manuele Therapie (VUB) en Seksuologie (KULeuven) om deze patiëntenpopulatie zo gericht mogelijk verder te helpen.

Ze startte de praktijk op die een snelle groei kende. Deze is uitgegroeid tot een samenwerking met een bekwaam multidisciplinair team met o.a. Barbara Van Esbroeck bestaande uit een bekkenbodemtherapeut, seksuoloog-psychologen en artsen waarbij zowel de lichamelijke, psychologische en medische kant van seksuele pijn aangepakt wordt.
Vanaf 2011 is er ook gestart met online-begeleiding zodat patiënten van verderaf ook verder geholpen konden worden (modulaire behandeling).

De laatste jaren vonden veel vulvodynie-patiënten ook hun weg naar de praktijk en werd er ook meer aandacht besteed aan deze problematiek wat geleid heeft tot oa. een symposium omtrent het onderwerp (2018, ISIDOG, UZA) www.vulvodynie.be.

Neem gerust contact op als u vragen heeft of voor een vrijblijvende afspraak. U kan een spoedig respons verwachten.

Praktijk Lotte Loones collage
Shopping Cart