Bekkenbodemspieroefeningen hulp bij nodig?

Lieke

ik heb zelf ook last van vaginisme en heb nu een boekje gevonden met bekkenbodemspieroefening. kan ik er zo ook afkomen als ik dit elke dag train of heb je daar echt begeleiding voor nodig?

Anoniem

Ik denk dat je toch best naar een kinesiste stapt die gespecialiseerd is in bekenbodemtherapie. Turnoefenigen gaan niet echt helpen, weet je. De beste therapie is biofeedbacktherapie: men gaan met een sonde in je vagina. Deze meet de spierspanning. Er wordt je dan geleerd om op te spannen en om te ontspannen. Alles wordt geregistreerd.
Dit klinkt misschien beangstigend, en dat was het ook voor mij de eerste keer, maar eens het ijs gebroken is verloopt alles vlot.
Ben je van de regio Aalst of omstreken dat kan ik je een goede therapeute aanbevelen!

Sophie

Er op je eentje vanaf komen is heel erg moeilijk. Het is niet onmogelijk maar dan moet je zelf wel de discipline en durf hebben om veel te oefenen en steeds een stapje verder te gaan. Bij mij lukte dat niet alleen en daarom ben ik dan ook in therapie gegaan.

Ik heb ook elektrofeedback en elektrostimulatie gehad. Ik ben daar heel erg tevreden over en ik ben dankzij die therapie ook op 2-3 maanden tijd genezen van mijn vaginisme. Het voordeel van bekkenbodemtherapie bij een kinesist(e) is dat die mensen professioneel bezig zijn met vaginisme en bijgevolg ook goed weten wat je wel en niet aankan. Je moet ook telkens naar de praktijk van de kinesist(e) om te gaan oefenen, dus je wordt ook VERPLICHT om te oefenen, terwijl je thuis vaak al eens geen zin hebt en dan ook maar niet oefent…

Ik wil hierbij wel nog een opmerking maken :
Voor mij was bekkenbodemtherapie met elektrostimulatie en elektrofeedback ook de ideale therapie, MAAR dit wil niet zeggen dat dat voor iedereen zo is.
Sommigen hebben eerst meer baat bij gesprekken met een seksuologe en zijn nadien pas klaar om met bekkenbodemtherapie te beginnen. Het mentale aspect mag zeker niet onderschat worden want dat heeft een enorme invloed op het feit of de therapie werkt of niet.

Shopping Cart