Beterschap

Emma

hey lotte,

Ik wil je even zeggen dat het al wat beter is met mijn vaginisme. Mijn vriend en ik hebben eerst geprobeerd om 1 vinger in te brengen, in het begin verliep het nogal stroef maar na een tijdje ging zijn vinger er gewoon in en zonder pijn. Ik was enorm blij en opgelucht ook al is dit nog maar een klein begin. Gisteren probeerden we met 2 vingers en ook dit is gelukt zonder pijn. Ze gingen er makkelijk in wel maar tot op een bepaald punt want dan kreeg ik pijn. We zijn nu van plan nog wat verder met 2 vingers te oefenen en dan met 3. Maar wat denk jij, zou het al lukken om er een penis in te brengen? Of moet ik nog wat wachten?
En zijn vingers gaan er voor 3/4 in, is het echt nodig dat ze er helemaal ingaan?

dank je xxxx
Emma

Lotte Loones

Dag Emma,

Ik zou nog een klein beetje verder oefenen met 2 vingers tot dit redelijk vlot gaat. Gemeenschap is mogelijk als je kan oefenen met 3 vingers (of 2 vingers van je vriend en 1 vinger (ev. 2) van jou erbij).
Dit alles moet gaan zonder pijn alvorens je de stap naar gemeenschap zet (als je gemeenschap iets te vroeg zou proberen is de kans groot dat dit een beetje pijn zou doen en dat het de volgende keer weer moeilijker gaat, dus nog eventjes geduld, de laatste stappen zijn ook niet de gemakkelijkste).
Maar jullie zijn ontzettend goed bezig, proficiat en doe zo voort!

Lotte Loones.

Shopping Cart