Geen zin meer in seks…

Elke

Ik heb nu bijna twee jaar een relatie en in het begin was de sex echt super. In mijn vorige relaties heb ik ook nooit problemen gehad met sex. Ik had (bijna) altijd zin maakte niet uit op welk moment van de dag. Sinds een jaar is het heel langzaam bergafwaarts gegaan. Zonder enige reden kreeg ik steeds minder vaak zin in sex. En het is op een gegeven moment zo’n groot probleem geworden in onze relatie dat ik naar een maatschappelijk werker ben gegaan. Doordat ik steeds minder zin kreeg werd ik niet meer “nat” en daardoor ging bij de penetratie alles pijn doen en kregen we hem er niet meer goed in. Mijn vriend is ook dol op sex en denkt vaak dat het aan hem ligt, maar het ligt gewoon aan mij. Ik weet niet waarom ik geen zin meer heb en of dit nu echt vaginisme is. Kan iemand mij misschien vertellen? Alvast hartelijk bedankt!

Natascha

Hallo,

Ik had last van zo’n beetje hetzelfde probleem. Misschien kan het inmiddels vaginisme geworden zijn omdat je telkens pijn hebt doordat je minder zin hebt en niet meer vochtig wordt? Ik ben toen naar de dokter gegaan en ze heeft toen inderdaad vastgesteld dat ik een verhoogde spanning had in mijn bekkenbodemspieren. Ze heeft me toen doorverwezen naar een kinesist en dit heeft mij wel geholpen. Ze helpen je meer bewust worden van je bekkenbodemspieren en rekening te houden met de alarmsignalen (vooral ook geleerd om zeker niet door de pijn te gaan omdat dit het probleem enkel maar verergert!). Je zou ook naar een sexuoloog kunnen gaan want zij gaan meer in op het ‘zinprobleem’ zelf.

Ik weet dus wat je nu doorstaat, maar blijf zeker niet bij de pakken zitten (en denk ook zeker niet dat ‘een beetje’ pijn bij vrijen ‘normaal’ is want dan vermindert je zin in seks meer en meer (heb ik zelf ervaren…). Alvast heel veel succes!

Natascha

Shopping Cart