Hoe kan ik helpen?

RM

Dag allemaal,

Sinds kort heb ik een hele lieve meid leren kennen die ook vaginistisch is. Toen we voor het eerst met elkaar vrijden, merkte ik al dat er iets was en ik was blij dat ze het me al vrij snel verteld heeft. Ik schrok niet echt want ik was enigszins bekend met het fenomeen, had er weleens van gehoord, echter wilde wel graag meer over het onderwerp weten. Daartoe heb ik op internet gezocht naar artikelen hieromtrent en mij op die manier een beeld kunnen vormen van hetgeen vaginisme precies inhoudt. Nu weet ik dat zij “het” zelf ook graag wil, alleen belemmert het vaginisme haar hierin. Ik begrijp dat het een langdurig proces is om ervan af te komen, wat ook veel geduld, begrip en het geven vertrouwen vraagt van de partner. Ook heb ik haar voorgesteld oefeningen samen te doen. Wellicht dat jullie nog tips kunnen geven hoe hiermee om te gaan?

Dank je,

RM

Lisa

Hoi RM,

Concreet kan je de mate van vaginisme nagaan door te achterhalen of je vriendin een verhoogde spanning van haar bekkenbodemspieren heeft; dit kun je doen door 1 vinger (met glijmiddel) binnen te brengen en te kijken of ze al dan niet pijn heeft. Als dit niet zo is kan je verder gaan met meerdere vingers. Zo kan je de stappen geleidelijk aan verder opbouwen.
Als dit alles moeilijk lukt of je vriendin toch nog pijn ervaart, kan je misschien ev. de stap naar therapie wagen (voorzichtig bij haar aankaarten)?

Shopping Cart