Ik ook

Mariska

Hey,

Ik ben een meisje van 18 jaar en ik herken me erg in de verhalen op deze site. Ik weet alleen niet zo goed wat ik moet doen. Ook ik kan geen echte sex hebben (heb het al heel vaak geprobeerd met mijn ex vriend). Maar ik kan ook geen tampons inkrijgen of zelf een vinger in mezelf brengen. Het lijkt of ik dan geblokkeerd wordt of dat er geen ingang zit ofzo. Het doet erg pijn en ik weet niet meer wat ik er mee aan moet. Elke keer als ik met mijn ex vriend sex probeerde te hebben lukte het niet. Het lag er niet aan dat ik geen zin had ofzo, want ik wilde echt wel met hem naar bed. Als het moment dan daar was, lukte het gewoon niet en het was heel erg pijnlijk. Op sommige momenten dacht ik: ik druk gewoon door, kijken wat er gebeurd. Maar zelfs dat lukte dus niet. Ik was ook altijd bang om hem te verliezen, of dat hij het ergens anders ging zoeken omdat ik het niet kon. Dit is trouwens niet het geval geweest, hij heeft altijd gezegd dat het hem echt niet alleen om de sex ging. integendeels zelfs
Ik vind het raar, want in mijn geschiedenis is er niks gebeurd dat een oorzaak kan zijn tot dit. Ik ben wel erg onzeker over mezelf, maar of dit een reden is dat ik geen sex kan hebben? Ik ken genoeg mensen die ook erg onzeker zijn, maar die kunnen ook gewoon sex hebben. Waarom snap ik dan ook niet.
Ik heb verderop gelezen dat er iemand naar de dokter ging en dat ze onderzocht wordt. Ik was van plan om naar de dokter te gaan, maar nu ik dit heb gelezen durf ik niet meer. Ik ben als de dood dat een dokter mij gaat onderzoeken. Is dit bij andere vrouwen ook gebeurd of was dit een uitzondering? Want als dit gebeurt, weet ik zeker dat ik niet naar een arts ga. Kunnen jullie mij misschien vertellen wat ik nu moet doen want ik weet het echt niet meer!!

Veel liefs, Mariska

D.K.

Lieve Mariska,

Je hoeft echte geen schrik te hebben om naar de dokter te gaan, integendeel zelfs. Zorg wel dat je een goeie dokter hebt, die je grenzen niet overschrijdt. Zelf ben ik ‘onderzocht’ geweest door een dokteres, die dan de diagnose vaginisme heeft gesteld. Maar zij ging niet verder dan ik zelf wou, want dat kan alleen maar negatieve gevolgen hebben. Ze heeft me dan doorverwezen naar een therapeute, en nu ben ik al twee maanden in behandeling en ik heb al heel wat vorderingen gemaakt. Ik ben hoopvol dat ik ooit van mijn vaginisme af zal geraken en ‘normale’ sex zal kunnen hebben met mijn man. En dan kan voor jou ook. Ga dus ASAP naar een arts, dan kan je naar een oplossing toewerken.

Veel liefs,
D.K.

PS: als je uit België bent, kan ik je het adres geven van een centrum waar je je kan laten onderzoeken.

Anoniem

Het is een moeilijke stap om te zetten, maar je moet het echt doen. Ik heb ook jaren rondgelopen met dit probleem en me dikwijls ongelukkig gevoeld als het weer niet lukte. Ik heb gelukkig een schat van een echtgenoot die me altijd enorm heeft gesteund en me nog steeds steunt. Ik ben een zevental maanden in behandeling geweeste bij een kinesitherapeute: biofeedback therapie. Deze kinesiste is er wel één uit de duizend. Vaginisme zit ook voor een groot stuk in je hoofd. Erover praten helpt. Dit hoeft daarom niet met een therapeut, maar met iemand die je in vertrouwen kunt nemen en waarvan je weet dat hij of zij ook echt mee wil gaan in je “genezingsproces”.
Je moet ook op zoek gaan naar andere manieren van sex beleven en vaginisme deel laten uit maken van je sexuele leven. Dit klinkt misschien raar, maar toch helpt het.
Overwin je angst en stap naar de dokter. Het is echt de moeite waard!

Anoniem

Ik herken me volledig in het verhaal van Mariska. Deze week hoorde ik de eerste keer van vaginisme, ik las het artikel in Goed Gevoel. Ik loop nu drie jaar rond met dit probleem… ben intussen al 20 en schaam me verschrikkelijk hard. Dat is dan ook de reden waarom ik niet durf te gaan naar een dokter. Ik zou ook niet weten waar in de buurt ik terecht kan bij een goede. Het gedacht alleen al dat andere mensen aan mijn lichaam gaan zitten maakt me ziek. Ik heb het met twee jongens geprobeert.. voor mij hoeft geen derde keer.. ik zie niet meer in hoe zo’n probleem kan verdwijnen en zie die behandelingen ECHT niet zitten.

Groetjes

Shopping Cart