Kan dit ook een vorm van vaginisme zijn?

Kristel

Hallo allemaal,

Ik heb een probleem, waar geen duidelijke naam aan gegeven kan worden en ik weet niet hoe ik het kan verhelpen.
Ik ben 26 jaar en ik heb ongeveer 2 jaar een relatie gehad met een lieve jongen. In het eerste half jaar ging de sex prima. Maar daarna verminderde bij mij de lust en op het laatst had ik totaal geen zin meer in sex. als we het dan toch af en toe deden was ik zo gespannen en kon ik niet echt genieten. Ook kon hij daardoor niet nij mij naar binnen, omdat ik verkrampte.
Mijn vriend wilde echter wel sex en dat veroorzaakte problemen. Ook veel onbegrip. Ik denk niet dat het aan de relatie lag of aan mij gevoel voor hem. Ik hou heel veel van hem en wil ook graag verder met hem. We zijn nu (hopelijk tijdelijk) uit elkaar omdat het niet meer ging. Door dit probleem ontstonden meer problemen en veel irritaties.
Kan dit een vorm van vaginisme zijn of herkent iemand dit? Ik ben hiervoor al bij een sexuloge, maar daar komt ook niet veel duidelijkheid van. Ze heeft het niet over vaginisme gehad.
Ok hoop dat iemand dit herkent!! Groetjes

David

hey Kristel,

Ik denk dat mijn vriendin ongeveer hetzelfde probleem heeft. in het begin was bij ons de seks zoals het moest zijn (bedoel: penetratie zonder problemen, bevrediging door penetratie, dit alles zonder pijn). Maar na een tijdje begonnen de ‘problemen’. Na een half jaar of zoiets, begon zij steeds moeilijker en moeilijker te kunnen klaarkomen door penetratie + dat ze pijn kreeg elke keer ik haar penetreerde. We hebben er over gepraat, maar geen oorzaak van gevonden. Wij hebben nog wel de mogelijkheid tot seks, maar dit gebeurt zelden, en als we het doen, gebruiken we altijd glijmiddel. Wil ze stoppen of gaat het niet, stop ik er ook mee. ik had het er in het begin ook een beetje moeilijk mee, maar ik zie haar graag, respecteer haar. Ook hebben we voor haar dus 3 verschillende vibrators (verschillende diktes) gekocht, zodat ze kan klaarkomen. Als ze het zelf doet, komt ze veel makkelijker klaar, dan dat ik het bij haar gebruik, bef of vinger. ze krijgt dus geen van die vibrators naar binnen als ik er bij ben, maar het houdt onze relatie op seksueel vlak toch een beetje leefbaar. Want ik ben echt blij wanneer ze klaarkomt of wanner we nog eens seks beleven.

grtz

Karin

hai Kristel,

ik heb ongeveer exact hetzelfde. ik heb ook bijna twee jaar een vriend, en in het begin ging het veel beter dan nu met de sex. ik heb wel altijd al pijn gehad, maar pas na ruim een jaar deed het zoveel pijn dat ik niet meer wil. ik vraag me af of dat komt doordat ik van hem niet meer zo opgewonden wordt en daarom minder vochtig wordt en minder zin heb in penetratie of omdat ik vaginistisch ben.
ik kan je dus niet helpen met de vraag of dit vaginisme is, maar je wel zeggen dat je niet de enige bent.

groetjes karin

Shopping Cart