Kan het niet vertellen aan mijn moeder

Loortje

hallo,

Ik ben een gezonde meid van 18 jaar, die al paar jaar samen is met jongen.
Laatst heb ik de story een artikel over vaginisme gelezen. Ik kon mezelf wel herkennen in het verhaal.
Ik heb nog nooit een geslachtsgemeenschap gehad met mijn vriend, ook wanneer hij mij wil vingeren lukt het niet. Mijn vriend geeft er heel veel begrip voor maar ik zelf kan het niet meer uit mijn hoofd zitten. Het ergste van al is dat ik wel zin in seks heb.
wanneer ik het probleem aan moeder wil proberen te vertellen, lacht ze mij uit met het feit dat ik nog nooit seks gehad heb.
Als met je eigen moeder het probleem kan bespreken met wie moet het dan wel????
Ik ben ten einde raad

groetjes

loortje

Sophie

Beste Loortje,

Het is inderdaad niet leuk om niet begrepen te worden. Maar goed, je hebt een probleem en waarschijnlijk wil je er ook vanaf.
Ik denk dat je best naar een dokter of gynaecoloog gaat om te laten uitzoeken wat er met jou aan de hand is. Het feit dat je geen seks kunt hebben wil niet noodzakelijk zeggen dat je vaginisme hebt. Je kunt ook een anatomische afwijking of een infectie hebben waardoor je geen seks kunt hebben. Alleen een dokter kan je hierbij helpen. Eenmaal je zeker bent dat je vaginisme hebt kan je dan ook in therapie gaan.
Geloof me, een dokter zal met veel begrip naar je luisteren en proberen om je te helpen. Dat is ook zijn taak. Wanneer hij je zegt dat je vaginisme hebt kan je ook wat meer uileg geven aan je moeder en uitleggen dat is wel degelijk ernstig moet genomen worden.

Ik heb zelf bekkenbodemtherapie gevolgd en ben dankzij die therapie ook van mijn vaginisme verlost.

Groetjes,
Sophie

Shopping Cart