Oefeningen?

Anoniem

Beste lotgenoten….

Ben onlangs bewust geworden van het feit dat ik misschien wel vaginistisch ben. Heb reeds 8 jaar een relatie en sinds een jaar heb ik amper nog sex omdat het altijd zo een pijn doet. Mijn zin in sex met mijn partner is daardoor totaal verdwenen. De relatie is hierdoor onder druk komen te staan. Zonder partner lukt het trouwens wel en ervaar ik sex ook als prettig.

Op zich wil ik mij graag aanmelden bij een seksuologe of andere therapeut die me hierbij kan helpen, maar ik lees overal op de site oefeningen dat de therapeut met je gaat oefenen om penetratie te bevorderen. Misschien dat ik heel erg preuts ben, maar daar heb ik nogal moeite mee….

Kan iemand mij uit eigen ervaring vertellen hoe ze dat zelf ervaren hebben? Ik weet van mezelf dat ik vrij hevig op aanrakingen reageer, dus zie dat deel van de therapie niet zitten….

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Groetjes,
Anoniempje

Judith

Men begint heel geleidelijk hoor. Gewoon met aanrakingen. Als je echt heel gevoelig bent, begint men zelfs met gewoon de bovenbenen aan te raken tot je kan verdragen dat de vagina aangeraakt wordt. Men gaat niet verder dan jij het toelaat en hoe jij het goed vindt. Het kan goed zijn dat dat een aantal keren duurt eer je zover bent, maar dat is niet erg. Niks om je daar over te schamen, want die mensen werken alleen maar met mensen zoals wij. Doen !!

Anoniem

Dag Judith,

Heel erg bedankt voor je antwoord. Ik heb er wel wat schrik voor maar ik denk wel dat ik de stap zal wagen.

Hele fijne avond nog!

Shopping Cart