Ook problemen

N.K.

Hallo mensen,

Ik en mijn man kunnen geen normale seksuele betrekking hebben. zijn penis voelt te hard aan als hij bij mij naar binnen wil. Het voelt alsof mijn huid wil schuren, en dat er geen opening is. dus het gevoel dat hij tegen een muur aan drukt. Ik duw hem dan gelijk weg, en heb dan geen zin meer. Mijn zin in seks is ook erg verminderd. Dit duurt al een ongeveer 8 maanden. En merk dat onze relatie daardoor gewoon verslechterd.

Ik heb al hulp gezocht bij een huisarts, en heb via haar een homeopatische middel gekregen, dit heeft niet geholpen. Ik vond dat mijn huisarts niet genoeg over vaginisme wist. Ze moest elke keer in haar boekje dingen opzoeken, en kwam erg onproffesioneel over.

Ik wil dolgraag iets anders proberen, wie weet een goede adres bij wie ik terecht kan. Ik woon in Antwerpen.

Ik wens alle andere vrouwen met dit probleem heel veel succes verder.

Groetjes
N.K.

Lotte Loones

Dag N.K,

Als je vaginistisch reageert kan je bij verschillende mensen terecht. Vooreerst is een goede en begrijpende huisarts of gynaecoloog van belang. Het is echter niet altijd even evident een arts te vinden die je probleem au sérieux neemt, dit komt deels omdat men er niet veel van weet en deels omdat men het vaak niet ernstig neemt en men een psychologische oorzaak vooropstelt. Bij het lezen van je mail heb ik opgemerkt dat je huisarts de moeite doet om je probleem op te zoeken. Dit is op zich heel positief want dit toont aan dat hij je probleem serieus opneemt. Hiermee is je probleem natuurlijk nog niet opgelost, want hij/zij zou je correct moeten kunnen doorverwijzen of verdere info geven. Uit ervaring weet ik dat correcte uitleg (ook omtrent bekkenbodemspieroefeningen) al een eerste grote stap is naar het genezingsproces omdat men dan aan zelftherapie kan doen en men het gevoel krijgt dat men er niet alleen voor staat.

Voor meer specifieke hulp kan je natuurlijk ook een kinesitherapeut met specialisatie bekkenbodemreëducatie of een seksuoloog raadplegen. De aanpak die ikzelf hanteer is na te lezen in deze website, ik ben een licentiaat kinesitherapie met een specialisatie bekkenbodemreëducatie en ik ben bovendien ook seksuoloog. Seksuologen zonder de specialisatie in de regio van Antwerpen kan je opzoeken in de website van de Vlaamse vereniging van seksuologie: www.seksuologen-vlaanderen.be, klik dan verder op de doorverwijsgids en je kan dan per regio de bestaande seksuologen opvragen. Kinesitherapeuten die bekkenbodemtherapie uitvoeren kan je navragen bij je huisarts, in elke regio bestaan er zeker kinesitherapeuten met dergelijke specialisatie, al dan niet zonder seksuologische achtergrond.

Ik hoop dat deze info je al wat kan vooruithelpen. Veel succes in je verdere zoektocht en hou moed!

Lotte Loones.

Shopping Cart