Pijn bij het vrijen

Anoniempje

Hallo

Ik ben een jonge vrouw van 22 jaar en heb sinds 2,5 jaar een vaste relatie. We hebben nog nooit normaal seks kunnen hebben omdat de pijn niet uit te houden is.
Ik ben uiteindelijk naar de huisarts gegaan en werd vervolgens doorgestuurd naar de gynacoloog. Inmiddels ben ik een jaar verder en heb ik de ontspanningsoefeningen al achter de rug en oefen nu thuis met de plastik staafjes. Mijn grote vraag is eigenlijk wat jullie (lotgenoten) voelen….
Ikzelf voel als ik met de staafjes oefen pijn totdat ik de spier voorbij ben, daarna kan ik de staafjes helemaal doorduwen. Maar het lukt me dus nooit zonder pijn. Als ik het met de penis van mijn vriend probeer voel ik alleen maar pijn en weet ik niet hoe ik het uit moet houden. Gelukkig is mijn vriend wel begripvol en geduldig. Ik voel me wel enorm schuldig tegenover hem omdat hij geen normale seks kan hebben.
Weet iemand of er toevallig nog andere behandelingen mogelijk zijn, bijvoorbeeld homepatisch of via alternatieve geneeswijze.

Ik voel me vaak zo ongelukkig en ben blij dat ik dan weer een forum tegen kom met lotgenoten.

Ik heb mijn e-mail adres er niet bij durven zetten omdat ik me enorm schaam en bang ben dat iemand het herkent. Als mensen op dit bericht reageren en ze hebben hun e-mail adres erbij staan dan zal ik mailen.

Bedankt, dat ik mijn hart heb kunnen luchten!

groetjes

Elke T.

Beste anoniempje

heb je die behandeling gevolgd bij een kinesiste of heb je het altijd zelf moeten doen met staafjes? Het hoort alleszins geen pijn te doen! Ik zou je aanraden om eens contact op te nemen met Lotte Loones en er met haar een gesprek over te voeren. Bij mij was het probleem onder andere dat nadat mijn kine afgelopen was ik zodanig veel schrik had van de pijn dat ik wel betrekking kon hebben maar ik mij nog steeds spande waardoor ik pijn had. Het kan zijn dat doordat je altijd pijn hebt gehad je je onbewust toch nog opspant en dus pijn hebt. Ga gewoon eens lang bij Lotte of indien dat te ver is dan ken ik nog iemand uit Kortrijk die ook een zeer goede kinesiste is.

Veel sterkte en zeker niet opgeven. Er is echt een oplossing. Liefs

Anoniempje

Hallo

Bedankt voor je reactie..

Ik doe die pelotte oefeningen gewoon zelf, waar jij het over hebt een kinesiste hebben we volgens mij hier niet, ik heb er immers nog nooit van gehoord. Ik kom uit Nederland het is hier ook verboden voor fysiotherapeuten om in lichaamholtes te komen.

Ik moet vanmiddag weer naar de gynacoloog en ga nu vragen om me door te sturen naar een sexuoloog. Ik hoop dat hij of zij mij verder kan helpen.

Groetjes

Eef

Ik heb zelf 16 jaar lang pijn gehad bij het vrijen. Het begon met een infectie maar uiteindelijk is nooit duidelijk geworden wat het was en de pijn ging niet over. Uiteindelijk ben ik bij een seksuoloog terecht gekomen en deze heeft mij doorgestuurd naar een bekkenbodemtherapeut voor oefeningen, maar dit niet alleen, want het bleek bij mij ook een psychisch probleem te zijn, namelijk het niet kunnen stellen van grenzen. Ook had ik het veel te lang met pijn geprobeerd, zo van het is wel te doen. Na 2 jaar oefeningen en de nodige psychologische veranderingen heb ik het eindelijk 2 keer zonder pijn gedaan, zelfs dat ik het lekker vond. Daarom kan ik je aanraden om niet alleen te werken met oefeningen maar ook eens het mogelijke psychische aspect te bekijken en of dat eventueel mee zou kunnen spelen, want zolang je daar dus geen veranderingen in aanbrengt kun je volgens mij oefenen wat je wil, maar het probleem zal niet volledig overgaan, succes!!

Annie

Dag Eef,

Ik sta nu in het voorstadium van psychotherapie. Een therapeut doet onderzoeken naar de beste therapie voor mij. Ik voel me er erg onzeker over, maar toch wil ik er zo snel mogelijk mee beginnen. Jammer genoeg bestaat ‘zo snel mogelijk’ blijkbaar niet als je in therapie gaat. Ik weet ook niet wat ik me bij zo’n therapie moet voorstellen …

Shopping Cart