Pijn tijdens het vrijen

Jessica

Hallo,

Ik ben Jessica en ben 18 jaar. ik heb nu al een relatie van 7 maanden en heb problemen tijdens het vrijen. Ik weet niet of ik vaginisme heb. de symptomen komen wel overeen. het is namelijk zo dat ik ongeveer na 10 min pijn krijg en dat mijn vriend het moet stoppen, soms ook iets langer. ik ben al naar de huisarts en de gynaecoloog geweest maar die vinden niks. Overlaatst moest ik voor 10 dagen vaginale crème inspuiten, toen ging het eventjes beter. Ik voel mij altijd schuldig als ik pijn heb en dat ik niet meer kan verder doen want ik wil wel, mijn vriend heeft er wel begrip voor.
Kan iemand mij helpen?
jessica

Jessica

hallo,

In het discussieforum heb ik gelezen dat het beter is om glijmiddel te gebruiken, wij gebruiken dit ook maar het helpt niet echt. Soms heb ik ook hevige pijn in mijn onderbuik, ben zelfs eens zo slecht gekomen dat ik bijna flauwviel wanneer hij hem er probeerde in te steken. Ik maak mij echt zorgen want ik zou heel graag eens echt willen genieten. Toen ik naar de gyneacoloog ging verteld die mij dat ik een droge vagina heb maar met het glijmiddel lukt het me nog altijd niet. Hopelik is er een oplossing voor.

Groetjes Jessica

Annelies

Beste Jessica,

Ik denk dat ik me kan inbeelden hoe je je voelt. Ik ben 23 heb zelf al 7 jaar last van pijn tijdens het vrijen (en bij het toucheren).
Ik wil toch eens reageren op je vragen.
Die crème was waarschijnlijk Gyno-Daktarin tegen een infectie. Als je echt een infectie hebt/had dan zou je ook pijn of jeuk moeten hebben als je niet vrijt. Dus dat zal het probleem wel niet zijn.
Het lijkt alsof je twee soorten pijn hebt: enerzijds pijn aan je vagina door de wrijving en anderzijds pijn in je onderbuik. Ik kan alleen over het eerste meespreken. De oorzaak kan inderdaad zijn dat je lichtjes opspant zonder dat je dat wilt. Dat zou dan een zeer lichte vorm van vaginisme zijn. Bij de kinesist (zoals Lotte, maar ik ken ook enkele anderen o.a. in Gent) kun je dat meestal oplossen.
Bij mij helpt het, maar de pijn blijft nog wel.
Nog een tip: als je pijn hebt: stoppen (er zijn andere leuke manieren om verder te vrijen). Seks moet leuk blijven, je mag je lichaam niet laten gewoon worden dat “seks=pijn”, want dan geraak je moeilijk uit die vicieuze cirkel.
Tip 3: zet misschien de stap naar een kleine vibrator om op je gemak te oefenen, zonder je vriend. Dit is voor mij heel nuttig. Je kunt op die manier zelf ontdekken wat wel en niet pijn doet, leren genieten van de dingen die je wél kunt. Je kunt heel toffe (vrouwvriendelijke) vibrators bestellen op www.erotischeverbeelding.com. Onthoud vooral: er zijn veel dingen die je wél nog kunt met je vagina!! Richt je niet teveel op wat niet lukt.
Glijmiddel: altijd en overal, zoveel mogelijk.
Als je pijn pas na 10 minuten komt, dan kan een verandering in houding (vb. met de benen hoog opgetrokken, enzovoort – experimenteer!) ook helpen om de wrijving te verminderen.
Tip (weetikveelwelknummer 😉 : laat je vriend het rustig aan doen. Je kunt hem ook op andere leuke maniertjes doen klaarkomen!
Tip: zoek een andere gynaecoloog. Heel veel gynaecologen kennen de problematiek niet. Zoek tot je je goed voelt bij die dokter en tot je één vindt die er iets van kent. Laat geregeld naar je kijken, want je weet nooit dat er iets mis is. (vooral die pijn in de onderbuik toch es vermelden)
Veel succes!
Annelies

Lotte Loones

Beste Annelies,

Je schrijft heel interessante dingen omtrent het experimenteren met alternatieve vormen van seksualiteit. Het is inderdaad waar dat seks veel ruimer is dan louter de ‘daad’ op zich. Je bent een perfecte illustratie van een vrouw die, zelfs ondanks haar vaginistisch probleem, andere vormen van seksualiteit kan en wil exploreren. Hoedje af hiervoor, ik hoop dat andere vrouwen hieraan een voorbeeld zullen nemen en de moed niet meteen laten zakken als ze merken dat ze vaginistisch reageren bij penetratie.

Ik heb echter 2 bemerkingen bij je reactie. Je schrijft dat je naar een kinesist geweest bent, maar dat de pijn blijft. Dit hoeft niet noodzakelijk zo te zijn, ik vind het heel belangrijk dat seksuele betrekkingen volledig pijnvrij zijn na de behandeling, want anders riskeer je terug te hervallen. De bekkenbodemspieren reagereren nl. met spanning op pijn, het is een beschermmechanisme. Deze reflex moet juist afgeleerd worden door je bekkenbodemspieren de ervaring te geven dat het geen pijn meer doet. Dan pas zal die vaginistische reflex langdurig of definitief uitblijven. Het mag dus absoluut geen pijn meer doen. Een tweede kleine bemerking betreft de onderbuikpijn die Jessica beschreef. Het komt heel vaak voor dat dit gerelateerd is aan gespannen bekkenbodemspieren. Het zijn dus geen 2 aparte entiteiten, maar vaak blijkt het een gecombineerd probleem te zijn.
Ik wilde jullie dat gewoon eens meedelen, praat verder maar gerust door met elkaar. Ik vind het heel positief dat jullie je eigen ervaringen kunnen delen en advies geven.

Voor zowel Jessica en Annelies: veel geluk met jullie exploratie!

Mvg,
Lotte Loones

Anoniem

Ik ben een meisje van 19 jaar en ik voelde me een beetje opgelucht toen ik las dat er meer mensen zijn met het zelfde probleem.
Als ik ”het” met mijn vriend wil doen komen we niet verder dan een klein stukje. ik heb dan zoveel pijn, dat het echt niet gaat.
Ik zou zo graag willen dat het lukt.
Ik denk altijd dat het aan mij ligt als het niet gaat.
Ik probeer me altijd goed te ontspannen, maar wat ik ook doe het doet zo’n pijn. zelfs glijmiddel helpt niet.
Ik voel me altijd zo klote als het weer eens niet lukt. ik krijg dan echt zo’n brandend gevoel van binnen als we het proberen. ik heb ook gelezen dat er een boek verkrijgbaar is met informatie en tips hierover en ben zeker van plan dat boek te kopen.
Ik weet dat er ook artsen zijn en mijn vriend zei ook weleens van zullen we langs een arts gaan maar ik vindt dat een grote stap om daar zo met iemand over te praten.
Dit is wat makkelijker te vertellen wat er is.
Er zijn geen dingen in het verleden gebeurd waardoor het niet zo kunnen.
Ik vraag me weleens af of ik ooit sex zou kunnen hebben zonder pijn.
Mijn vriend is gelukkig heel lief en heeft veel geduld.

Shopping Cart