Vaginisme en zwanger raken

Melissa

Ik ben meisje van 19, die reeds tijdje vaste relatie heeft, maar seks lukt maar niet, nu heb ik vrees nooit zwanger te raken, zijn er mensen die hetzelfde probleem hebben gehad en me tips kunnen geven hoe er vanaf te raken

Anoniem

Je kunt best zwanger raken. Er zijn andere manieren om het zaad binnen te brengen; je kunt het bijvoorbeeld opvangen en met een spuitje (zonder naald hoor) binnenbrengen

Wilma

Het is best mogelijk om zwanger te worden met vaginisme, Melissa. Ik ben zelf momenteel 39 weken zwanger en dat is mij gelukt door zelf het zaad met een spuit in mij te spuiten.

groetjes wilma

Anoniem

Hoi Wilma,

Ik heb zelf ook last van vaginisme, maar ik wil ook dolgraag zwanger worden. Gelukkig is dat mogelijk. Jullie hebben het over een spuit zonder naald, waar kan ik zo een spuit kopen en hoe kan ik het gebruiken? Ik hoop dat je me vragen kunt beantwoorden. Alvast bedankt!!

Groetjes……..

Lotte loones

De techniek ‘ZIE’ (Zelf Inseminatie met Eigen Zaad) of Bedsite Insemination gebeurt door met behulp van een spuitje het geproduceerde zaad van de man in de schede van de vrouw binnen te brengen.

Exact verloopt de procedure als volgt: De vrouw leert haar vruchtbare periode (ovulatie) te detecteren (via mucus- of temperatuurmethode, LH-thuis-urine test,…). De man dient enkele dagen onthouding toe te passen voor insemsinatie. Hij vangt het sperma op in een niet met zeep afgewassen glazen potje. Nadat dit sperma zo’n 10-15 minuten bij kamertemperatuur is vervloeid, kan het worden opgezogen in een plastic injectiespuitje van 2, 5 of 10 cc zonder naald (verkrijgbaar in de apotheker). Het spuitje wordt best zo diep mogelijk door de vrouw zelf of haar partner ingebracht in de vagina (maar er is zeker ook kans op bevruchting bij een minder diepe intromissie). De vrouw blijft na zelfinseminatie een korte tijd liggen met een kussen onder zich. Al naar gelang de gebruikte ovulatiedetectie-methode dient deze behandeling een aantal keer per cyclus van de vrouw te gebeuren.
Dit is een techniek die kan overwogen worden bij heel sterke kinderwens waarbij een natuurlijke bevruchting (coïtus) onmogelijk is.

Mvg,
Lotte Loones.

Monique

Hallo,
Mij is het uiteindelijk wel gelukt met de spuitjes. Succes en maak je over zwanger raken maar niet teveel zorgen hoor, er zijn veel mogelijkheden!

Marjolein

Hey Melissa, gelukkig ben ik niet de enigste! Ik ben 18 jaar en het is mij ook nog nooit gelukt! Hoe frustrerend, ik krijg helemaal niks in mezelf.. En ik ben ook bang dat ik nooit op een natuurlijke manier zwanger kan raken…

Bianca

Hallo,

Wat te doen als je een onregelmatige cyclus hebt?
Ik en mijn vriend hebben het ook met een spuitje en temperaturen geprobeerd, meerdere maanden achter elkaar, maar geen resultaat.

We hebben nu een afspraak met de huisarts gemaakt, om verder onderzoek in gang te ztten.

Is dit een goede stap of zijn zij in het ziekenhuis onvoldoende bekend met dit probleem??

alvast bedankt voor uw antwoord.

Groeten B.

Anoniem

hey ,

ik ben ook negentien jaar en heb al 3 jaar vaginisme toch en ik al fiere mama van een gezonde dochter van 11 maand en ben opnieuw al zwanger . mijn vaginisme is nog niet over en nu staat mijn besluit vast wanneer ik bevallen ben van mijn tweede kindje ( rond 19 april 2005 )
ga ik er met de dokter over spreken (want heb dit nog nooit gedurft )

p.s hopelijk neem je contact op met me via msn mijn adres is : itsgoodtobemyself@hotmail.com

dan kunnen we samen eens praten

veel sterkte en geef de moed niet op

Shopping Cart