Vaginisme (maar niet altijd)

Anoniem

ik weet niet of ik vaginisme heb of niet. Ik heb een relatie met een jongen gehad van twee en half jaar. We hadden absoluut geen probleem op het gebied van seks. Nu heb ik al ongeveer een jaar een nieuwe relatie, maar we hebben nog steeds niet echt seks kunnen hebben. Het is niet dat hij me niet opwindt, maar als hij in me probeert te komen, lukt dat niet. Hij lijkt gewoon op een muur te stoten. Ik weet niet hoe dat komt, want ik had daar in mijn vorige relatie nooit problemen mee. Het is wel zo dat ik gewoon ben van met condooms te vrijen, maar mijn huidige vriend kan geen erectie houden als hij een condoom omdoet. kan dit daarin meespelen? Wat moet ik hieraan doen? Ik wil zo graag eens normale seks met hem kunnen hebben. Is dit vaginisme, want bij het inbrengen van een vinger bijvoorbeeld ervaar ik geen enkel probleem..

Elke T.

Beste anoniempje

Ik weet niet of je echt vaginistisch bent, maar hetgeen je beschrijft wijst op situationeel vaginisme. Hierbij komt vaginisme in bijzondere gevallen voor en in andere gevallen niet, zoals bij de ene partner wel en bij de andere niet.
Ik ben echter geen expert. Misschien is het beter dat je eens contact opneemt met een seksuoloog om te achterhalen hoe dit komt.

Liefs en veel sterkte

Shopping Cart