Vaginisme?? Of niet

Sandra

hallo allemaal,

Ik loop al jaren met een klacht die niemand (artsen) serieus schijnt te nemen maar die toch een heel groot deel van mijn sociale bestaan beinvloed. soms, meestal tijdens de periode dat mijn eisprong plaatsvind, verkrampt mijn hele onder kant, van anus tot vagina. Deze pijn is zo heftig dat ik het wel uit mijn hoofd kan laten om te lopen, zitten of wat dan ook. Het probleem is dat de angst voor de pijn groter is geworden dan de pijn zelf en dus ga ik liever niet meer de deur uit want stel je voor dat ik weer zo’n aanval krijg. wie o wie deelt dit probleem. Ik heb dit al vanaf mijn 17e jaar en inmiddels ben ik 34. Moeder van twee kinderen waar bij tijdens de bevalling de angst voor de pijn aanval van mijn verkramping groter was dan de pijn van de weeën!!

Dit is geen doen meer want ik ben op een punt dat ik eigenlijk niet zo erg meer de deur uit durf.
wie dit herkent, ik hoor het graag, ook zijn alle tips voor evt. hulpverlening hierover van harte welkom.

gr sandra

Sophie

Sandra,

Ik zou je aanraden om es te surfen naar :

[groups.msn.com]

Op deze site kan je in contact komen met een aantal vrouwen die ook vaginisme hebben. Het is eigenlijk een discussiegroep waar we allemaal onze ervaringen delen omtrent vaginisme. Je zult je zeker en vast herkennen in de verhalen van een aantal vrouwen en met hen kan je er dan over praten.
Sommige vrouwen in de groep zijn in behandeling, sommigen zijn er bijna vanaf, anderen maken dan weer een moeilijke periode mee … We hebben wel allemaal hetzelfde probleem maar niet iedereen gaat er op dezelfde manier mee om.
We wisselen ook af en toe wat tips uit aan elkaar, zodat we elkaar op die manier wat kunnen helpen. Er zijn ook vrouwen die uitleggen hoe hun behandeling in z’n werk gaat of wat je thuis zelf kunt doen.

Ik heb er alvast heel veel steun aan en hopelijk komen er via deze weg nog een aantal nieuwe vrouwen bij de groep….

Vele groetjes,
Sophie

Shopping Cart