Weinig tijd voor therapie

Anoniem

Hoi

ik ben die meid van 21 (mijn verhaal kan je kort lezen in de reactie op ‘operatie’) en ik heb ook een bedenking bij de therapieën. Als ik in therapie zou gaan, is het om coïtus te kunnen verkijgen, penis in vagina dus. Het oefenen met vingers spreekt me niet aan en het is ook iets wat ik helemaal niet romantisch vind. Het komt bij mij te veel over als een onderzoek denk ik. Dus ik kijk eigenlijk op tegen een therapie met vingers. Ik had eigenlijk gehoopt dat er een wonderpil bestond die je spieren zouden openzetten vlak voor de daad ofzo. Ik heb ook een beetje schrik dat ik door mijn operatie (ingang vagina is operatief verwijd) minder gevoel heb aan de vagina. Ik heb aanrakingen aan de vagina-ingang zelf nooit leuk gevonden. Ik heb dan ook zo’n vermoeden dat ik coïtus niet echt leuk zou vinden, maar da’s dan maar een vermoeden natuurlijk.

Ik heb zeer weinig tijd om in therapie te gaan (laatste jaar op de unief, jeudbeweging, thesis, …) maar ik zoek wel een specialiste (seksuologe of kiné) in de buurt van Vilvoorde. Ik kreeg van een vriendin het adres van een kiné in Grimbergen. Kan Lotte mij misschien zeggen of deze dame echt ervaring heeft met de behandeling van vaginisme?
Naar Leuven komen elke keer is voor mij nogal onhaalbaar (een bus en twee treinen zou ik ervoor moeten nemen). Misschien dat ik wel eens bel naar Leuven, ik zie nog wel.

Lotte Loones

Beste,

Ik ken de kinesitherapeute in kwestie niet.
Het is wel belangrijk dat je weet dat je therapeute ook gespecialiseerd is in vaginisme, ik zou haar dit ook eerst eens vragen. Ik zou haar ook vragen hoe ze het juist aanpakt, kinesitherapeuten pakken het lichamelijk aan (bekkenbodemspieroefeningen en oefeningen met vingers, fantoompjes…), zo weet je of de therapie je werkelijk ligt. Als je liever een andere aanpak verkiest is het misschien best een seksuoloog te contacteren. Seksuologen pakken het eerder psycho-seksueel aan. Je kan de seksuologen in je regio opzoeken op de website www.seksuologen-vlaanderen.be.

Veel succes!

mvg,
Lotte Loones.

Anoniem

Persoonlijk denk ik dat de psychoseksuele aanpak van seksuologen zachter is, maar minder efficiënt. Het gaat hier nog altijd over een spierprobleem hé. Ik ben ook niet volledig geïsoleerd met mijn probleem. In totaal weten 11 mensen uit mijn omgeving van mijn probleem en met enkele vriendinnen heb ik daar geregeld interessante en diepzinnige gesprekken over. Ik denk dus niet dat gesprekken me echt vooruit gaan helpen. Ik moet dat fysieke aspect aankunnen, op een manier.

Shopping Cart