www.vaginisme.be is online

Lotte Loones

Hallo iedereen,

We zijn trots dat vanaf vandaag de vernieuwde versie www.vaginisme.be online staat.

Veel leesplezier!

Lotte

Anoniem

Dag Lotte,

Bedankt voor deze duidelijke informatieve site, ik heb er al veel aan gehad.

Vorig jaar in oktober ben ik gestart met bio feedbacktherapie ter behandeling van vaginisme. Deze therapie was succesvol. Ik ben ermee gestopt in april omdat de kinesiste zij dat zij niet veel meer voor mij kon doen. Nu moet ikzelf de spier “trainen” met een vibrator. Dit verloopt vlot. Het is nu mogelijk om een penetratie te hebben (weliswaar na een aantal keren proberen), maar ik heb nog steeds een branderig gevoel, vooral achteraan in de vagina. Naar ik vermoed is daar de spierspanning nog iets te hoog. Men had mij gezegd om Aloë Vera gel te gebruiken als glijmiddel omdat dit de branderigheid zou verzachten, maar bij mij helpt dit niet.
Bestaat er een afdoend middel om die branderigheid te verhelpen? Of is er misschien fysiologisch of anatomisch iets niet in orde?

Lotte Loones

Hartelijk dank voor je berichtje en om je ervaringen met ons te delen. Ik ben heel blij te horen dat je al een hele weg hebt afgelegd en dat gemeenschap inmiddels mogelijk is! Dit vergt heel veel motivatie en vertrouwen in jezelf en je partner, ik wil je hiervoor reeds een hele dikke proficiat wensen!

Ik begrijp echter je vraag ivm de branderige sensatie die je nog ervaart bij diepere intromissie. Dit kan inderdaad nog te wijten zijn aan je bekkenbodemspierspanning en wijst er meestal niet op dat er anatomisch iets niet in orde is. Dit gevoel is zeker herkenbaar en verdwijnt meestal ook na verloop van tijd. Het belangrijkste is dat je op de plaats waar je de branderige sensatie ervaart de vibrator best eventjes ter plaatse houdt zodat de spier de tijd krijgt om ook hieraan de adapteren. Nadat je een tijdje hebt gewacht zul je merken dat de spanning hierdoor ook vermindert en het bijgevolg gemakkelijker is om verder te gaan. Het is dus heel belangrijk dat je jezelf niet forceert en de vibrator niet door het spanningspoortje duwt, want dit kan pijn veroorzaken en zo wordt de spanningsreflex van de bekkenbodemspieren in stand gehouden.

Ik zou dus adviseren de oefeningen nog eventjes verder te onderhouden en jezelf zeker niet te forceren door de pijn alvorens de vibrator dieper in te brengen. Gebruik ook telkens genoeg glijmiddel (liefst neutraal en op waterbasis) zodat je de huid niet irriteert bij het oefenen. Indien je na verloop van tijd toch nog teveel pijn zou ervaren is het ook zeker mogelijk om hiervoor eens een arts te consulteren om de ev. medische oorzaken van je pijn uit te sluiten maar ik zou me op dit moment zeker niet teveel zorgen maken. Meestal verdwijnt ook deze resterende pijn nadat je rustig, op eigen ritme de oefeningen en de stap naar gemeenschap geleidelijk aan verder opbouwt.

Ik wens je alvast heel veel succes en hoop dat dit antwoord je wat heeft verder geholpen. Indien je nog verdere vragen hebt, stel ze gerust.

Lotte

Shopping Cart