Duizend maal dank!

Amélie

Beste Lotte

Met dit bericht wil ik graag even de tijd nemen om je uitgebreid te bedanken voor wat je voor ons betekend hebt. We kennen je niet persoonlijk, maar je website en zelfhulppakket zijn echt van onschatbare waarde.

Jaren heb ik last gehad van vaginisme, zonder te weten dat ik vaginisme had. Heel af en toe toch nog eens geslachtsgemeenschap proberen, om dan weer vast te stellen dat het niet lukt. Jaren gaan op die manier voorbij tot de kinderwens begint te komen. Uiteindelijk bracht ik een bezoek aan een gynaecoloog. Die vertelde me dat ik te smal was en dat het aangewezen zou zijn om met een kleine operatie het maagdenvlies wat door te knippen. Ik voelde me heel onzeker en erg abnormaal, bovendien had ik best schrik voor zo’n ingreep. En zo ging er weer gewoon tijd voorbij… Uiteindelijk begon ik wat op te zoeken op internet en kwam ik op jouw website terecht. Wat een ongelofelijke verademing! Blijkbaar zijn er nog veel vrouwen met hetzelfde probleem en is zo’n operatie helemaal niet nodig. Ik kon het amper geloven. Enkel al het bezoek aan je website hielp mij enorm vooruit. Gewoon al weten dat het normaal was, zorgde ervoor dat ik stappen in de juiste richting aan het zetten was.

Uiteindelijk bestelde ik het zelfhulppakket. Ik deed niet elke oefening, maar in grote lijnen volgde ik de stappen wel en we maakten héél snel vorderingen. Met fantoompje nummer 3 ben ik het langst blijven oefenen en die overwinning vond ik al ruim voldoende. Ik had helemaal niet de intentie om fantoompje nummer 4 te gaan gebruiken, tot ik nummer 3 uit mijn handen liet vallen. Geen probleem, je zorgde snel voor een nieuw exemplaar. Toch wilde ik op de een of andere manier zelfs geen weekje wachten en probeerde ik fantoompje nummer 4. Dat was natuurlijk weer wat moeilijker, maar als bij wonder lukte dat eigenlijk ook vrij snel dankzij jouw tips in het zelfhulppakket. Sindsdien oefen ik standaard met fantoompje nummer 4. Tenzij het lang geleden is, dan durf ik er eerst nummer 3 nog wel eens bijhalen. En ondertussen (nog geen jaartje na het bestellen van het zelfhulppakket) is geslachtsgemeenschap vlot mogelijk. Tot hiertoe moet ik wel voor de geslachtsgemeenschap nog een paar minuutjes fantoompje nummer 4 inbrengen, maar ook dat zal op termijn misschien wel beter gaan. En zo veel last hebben we daar op dit moment ook niet van. We kunnen nu (na vele jaren van enorme onzekerheid) écht werk maken van onze kinderwens. Bovendien zijn we nu goed op weg om van seks een lust te maken in plaats van een last.

Ook de stap naar een nieuwe gynaecoloog heb ik nu weer aangedurfd. En ook dat was nog eens een enorme opluchting: hij erkende vaginisme onmiddellijk, had er alle begrip voor en ik voelde me enorm op mijn gemak. Ik hoop van harte dat vrouwen met vaginisme bij zo’n goede gynaecoloog terecht komen en niet bij iemand die je abnormaal doet voelen. Jammer dat er zo’n taboe over vaginisme heerst want het enige waar ik spijt van heb, is dat ik jouw website niet vroeger ontdekt heb. Verder ben ik alleen maar ontzettend dankbaar voor je website en je zelfhulppakket. Geen idee hoe dit zou moeten gegaan zijn zonder jou.

Dank je wel!

Shopping Cart