Genezen?

Marcella

Hoi Lotte,

4 jaar geleden kreeg ik een relatie met mijn huidige vriend.
Na een paar maanden merktte we dat de gemeenschap niet wilde lukken. Het deed me ontzettend veel pijn. Na een jaar hadden we eindelijk de moed verzameld om naar de dokter toe te gaan. Deze verwees ons door naar een gynaecoloog. De gynaecoloog stelde vast dat ik vaginisme had en zou daarvoor fysiotherapie krijgen.
Inmiddels krijg ik na anderhalf jaar nog steeds fysiotherapie, maar moet zeggen dat het steeds beter gaat. Een vibrator kan al wel worden ingebracht maar gaat gepaard met veel pijn. In tegenstelling tot ik net begon met fysiotherapie, waarbij totaal niets kon worden ingebracht

Nu is mijn vraag, kom ik nog totaal van mijn klachten af, en kunt u een inschatting maken hoelang het kan duren voor dat ik van mijn klachten af ben?

Alvast bedankt

Groet, marcella

Lotte Loones

Dag Marcella,

Eerst en vooral wil je al een dikke proficiat wensen voor de mooie weg die je al hebt afgelegd! Dit vergt veel motivatie en vertrouwen. Ik begrijp echter je vraag. Deze is voor mij echter moeilijk te beantwoorden omdat ik niet weet hoe je therapeut specifiek te werk gaat, dit vraag je dus beter aan je eigen therapeut, zij kan je hieromtrent een beter idee geven.
Ikzelf beperk mijn behandelsessies tot een 7-tal stappen, omdat ik ervaar dat met mijn methode het lichamelijk probleem dan opgelost is (ik werk ook samen met partner).
In sommige gevallen heeft de patiënt ook nood aan bijkomende (individuele) psycho-seksuele begeleiding, maar dat is dan weer een andere benadering van het probleem en behoort niet meer tot mijn domein.

Hopelijk is dit een voldoende antwoord op je vraag,

Mvg,
Lotte Loones.

Shopping Cart