Ik wil er ook vanaf

Ils

Beste,

Eindelijk na 4 jaar ben ik bereid om hulp te zoeken!
In de meeste reacties lees ik toch dat de partners begripvol zijn, maar dat ik niet altijd het geval.

Hoe ga ik te werk? Dient men eerst naar gyneacoloog te gaan, dat op zich zie ik al niet zitten! Ik verneem hier ook dat men allemaal een pijn ervaart, ik moet zeggen bij mij is het niet echt dat het pijn doet, het lukt gewoon niet om hem in te brengen! of wil ik het gewoon niet, ik heb gewoon te véél schrik, schrik om je totaal te laten gaan, zwanger worden, noem maar op! Zelf een vinger , tampons e.d. inbrengen durf ik niet!

Ik wil hier zo graag vanaf! Mijn relatie van 3.5 jaar liep op de klippen en mijn vriend erna is ook gaan lopen, toen ik mijn probleem opbiechtte. dit kan en wil ik niet meer!

In uw casussen spreekt u ook in de drie gevallen van lichte roodheid, op wat wijst dat?

groeten

Lotte Loones

Dag Ils,

De angst om naar een gynaecoloog te gaan komt bij veel vaginistische vrouwen voor. Lees anders eens de reactie die ik op Elsje haar bericht (‘slik’) geschreven heb, ik hoop dat deze je wat kan motiveren om toch de stap te zetten naar een gynaecoloog te gaan.

De roodheid die ik beschreef in mijn casussen wijst op een geïrriteerde huid, wat soms voorkomt bij vrouwen met vaginisme. Het kan verschillende oorzaken hebben maar meestal is het niets ernstigs en geef ik enkele tips om dit te beperken, zo wordt al een eerste bijdragende factor die ev. pijn bij betrekkingen kan veroorzaken, uitgeschakeld.

Ik wil je nog 1 ding zeggen mbt je stukgelopen relatie. Het is belangrijk te weten dat vaginisme niet alleen een individueel probleem is, maar hoofdzakelijk een koppelprobleem. Het staat in jullie relatie, het is van jullie beide. Je kan het niet helemaal alleen aanpakken want het vraagt van je partner ook een aanpassing. Alleen dan kan het volledig opgelost geraken. Je mag je dus niet schuldig voelen over je stukgelopen relatie, in een relatie ben je met twee, ook je partner heeft zowel aan het vaginisme als aan het vastlopen van jullie relatie bijgedragen. Ik hoop dat je dit ook zelf kan geloven.

Mvg,
Lotte Loones.

Shopping Cart