Info behandeling

N.

Ik ben erg gelukkig met mijn vrouw, met wie ik al ruim 11 jaar samen ben. Echter heeft er nooit penetratie plaatsgevonden omdat zij aan vaginisme lijdt. Pas nu is haar arts er achter gekomen en is dit de aanzet geweest om hulp te zoeken (door verschillende oorzaken was daar hiervoor geen goede aanzet toe mogelijk).

Nu vraag ik mij twee dingen af:

  1. Hoe groot is de kans dat mijn vrouw hier vanaf komt?
  2. Hoe lang duurt dit/kan dit duren?

Vooropgesteld dat het een psychisch probleem is dat niet met enige negatieve sexuele ervaring te maken heeft en wij beiden niets liever willen dan samen een kind (kunnen) verwekken. Ik heb alle jaren het geduld gehad om te wachten met penetratie totdat zij er klaar voor zou zijn, maar geniet gelukkig gewoon van onze momenten zónder penetratie.

Lotte Loones

Dag N.,

De succesratio’s voor de behandeling van vaginisme en dyspareünie liggen zeer hoog (zie:prognose van vaginisme), dus er is een heel grote kans dat je vrouw ervan af zal geraken, hierbij geen rekening gehouden met een eventuele negatieve psychoseksuele achtergrond.

Hoelang de behandeling zal duren kan je best navragen bij de therapeut waar je in behandeling bent. Bij mij gaat het over zo’n 7 tal stappen/sessies die je op eigen ritme opbouwt. Hoe lang je over een specifieke stap doet bepaal je zelf, men start over het algemeen met een frequentie van 1 maal/week.

Mvg,
Lotte Loones.

Shopping Cart