Slik

Elsje

zucht! ik zit er al even mee… en heb loop er al lang stiekem mee rond
Ik weet dat ik er van af moet,… maar de eerste stap alleen al durf ik niet aan! NL. naar de gynaecoloog gaan! Ik ben dan ook nog pas verhuisd naar een totaal andere provincie en ik wil echt een goeie gynaecoloog die veel geduld met me heeft en die me op mijn tempo kan helpen. Ik ben 31 en ik heb een kinderdroom… maar zo kom ik er nooit aan!
Bij mijn vorige vriend begon ik eindelijk wat los te komen… tot dat gedaan geraakte. Misschien kon dat zelfs de reden zijn geweest…
Nu , bij mijn nieuwe vriend, begon ik vol nieuwe moed. maar die is zo geschrokken van mijn hevige reacties dat hij me niet meer durft aan te raken voor ik bij de gynaecoloog ben geweest. En ondertussen zijn al de stappen die ik voordien genomen heb, eigenlijk weer voor niets geweest, want ik ben weer volledig vastgelopen! GROM
ik ben ten einde raad … en alleen al lezen over vaginisme begint mijn buik al samen te trekken…
WAT MOET IK IN HEMELSNAAM DOEN om die eerste schrik al te overwinnen! en een goeie begeleider te vinden?please help me?

met veel dank
Elsje

Lotte Loones

Beste Elsje,

Voor de meeste vrouwen is de eerste stap het moeilijkst, je bent dus zeker niet alleen. Uit ervaring weet ik echter, als je die genomen hebt, dat het dan meestal vanzelf gaat. Je bent nu al in de fase waarin je nadenkt hulp te zoeken, nu moet je het gewoon nog doen. Het vergt al heel veel moed om je probleem te onderkennen en ermee naar buiten te komen, je bent dus zeker al op de goede weg. Nu nog volhouden.
Een goede gynaecoloog is inderdaad wel belangrijk. Vaak lees je over vaginistische vrouwen die een negatieve ervaring gehad hebben met hun gynaecoloog. Ik vraag je dit wel iets te relativeren, het is inderdaad zo dat veel gynaecologen de neiging hebben het probleem te onderschatten, maar je moet vooral duidelijk zijn. Leg je probleem goed uit, zeg onmiddellijk wanneer je pijn hebt, en wees ervan overtuigd dat je werkelijk gelijk hebt (zelfs al beweert je gynaecoloog het tegendeel), wees bewust dat je maar een halfuurtje bij hem/haar bent (daarna hoef je hem nooit meer te zien), en vraag gewoon een voorschriftje voor bekkenbodemreëducatie.
We zijn eraan aan het werken om het probleem ‘vaginisme’ ook onder huisartsen en gynaecologen bekender te maken, want vaak weten ze er veel te weinig van. Je kan dus hierin je steentje bijdragen. Als hij/zij er toch niet voor open staat, is dit jammer voor hem/haar, je mag je er zeker niet zelf door van streek laten maken. Nog 1 ding: laat je niet te snel overhalen je te opereren, want vaak biedt dit geen oplossing.
Dit alles in het ergste geval, want hoogstwaarschijnlijk valt je gynaecoloog goed mee.
Als je toch twijfelt is het ook geen probleem om rechtstreeks bij mij een afspraak te maken. Een eerste gesprek, gevolgd door een onderzoek, wanneer je het zelf wilt, kan ook al heel wat ophelderen. Daarna kan je nog altijd beslissen wat je gaat doen.

Ik hoop dat ik je iets heb gerustgesteld.
veel succes,
Lotte

Shopping Cart