Verdovende zalf

Joyce

Hoi Lotte en lotgenootjes,

Ik heb nog nooit gemeenschap gehad, omdat ik pijn heb bij mijn vagina. Als er iets in de buurt komt, span ik mijn spieren. Ik heb geen idee of ik echt pijn heb of dat ik alleen pijn heb omdat ik er bang voor ben en daardoor mijn spieren span.
Samen met mijn man ben ik naar de huisarts gegaan. Deze vroeg weinig aan me en zou wel even kijken. Hij heeft vervolgens heel ruw (voor mijn gevoel) gevoeld met zijn vinger om na te gaan of er anatomisch iets mis was. Ik schrok erg van zijn behandeling, want het deed me erg veel pijn en hij gaf geen waarschuwing, hij deed gewoon. Ik weet niet of dit normaal is.
Volgens hem was alles in orde. Hij vertelde mij dat ik gewoon bang was en dat hij daar een trucje voor had: verdovende zalf, die ik bij de ingang van mijn vagina moet smeren, zodat ik geen pijn voel en me kan ontspannen. Dit klinkt op zich best aardig, maar ik wilde ook naar een gynaecoloog of sexuoloog om zeker te weten dat lichamelijk alles echt goed zit, ik heb namelijk het gevoel dat ik mijn bekkenbodemspieren nooit echt goed kan ontspannen, ook als ik nu zit te tikken voel ik daar een spanning/druk. Mijn arts was niet erg genegen, maar uiteindelijk kreeg ik mijn doorverwijzing naar de gynaeocoloog voor mijn eigen gemoedsrust. Ik mocht er dan zelfs een uitzoeken die als hobbie sexuolgie erbij deed.
Ik hoop dat ik dan een goede specialist tref, maar ik wil aan jou vragen of je wel eens hebt gehoord van die verdovende zalf en of die kan helpen.

Alvast bedankt
Joyce

Sophie

Beste Joyce,

Ik heb ook vaginisme, al 5 jaar en ik ben pas sinds kort in behandeling. Je kan mijn geschiedenis hier ook lezen op dit forum.
Mijn gynaecologe heeft mij ook die verdovende zalf voorgeschreven. Heet dat bij jou ook Xylocaine-gel ? Ik ben de zalf wel al gaan halen maar ik heb ze nog niet gebruikt tot nu toe. Mijn kinesiste zegt dat ik er niet zoveel moet van verwachten en dat de penis van je vriend er ook een beetje mee verdoofd wordt als je die samen gebruikt maar dat het wel kan helpen om gemeenschap gemakkelijker te maken. Dus daarom hebben we het nog niet geprobeerd met die zalf. Ik laat hier wel iets weten als ik ze heb gebruikt….

Liefs,
Sophie

Shopping Cart