VIN III en vaginisme

Dian

Hallo Lotte,
wil graag kijken of er vrouwen zijn die dit probleem herkennen.
1,5 jaar geleden is er bij mij een VIN II geconstateerd. heb inmiddels meerdere laserbehandelingen ondergaan, maar eke keer bij controle in het ziekenhuis kreeg ik te horen dat het nog niet weg was.
door de behandelingen heb ik ook een vaginisme opgelopen, maar deze heb ik redelijk onder controle. al kan ik nog steeds geen sexualiteit bedrijven, na een keer gemeenschap is de huid zo pijnlijk, dat ik weken rust moet houden voor de huid geen pijn meer doet. nu weet ik niet of dit die VIN is waardoor de huid zo pijnlijk is of dat de huid nog niet goed genezen is van de laatste laserbehandeling die ik 5 maanden gelden gehad heb, ofwel dat er een ontsteking zit??
de gynaecologe wil weer een biopsie doen, om te kijken of het inderdaad VIN is. wie herkent dit zou graag hier meer over willen weten…
of misschien zijn er mensen die ook gelaserd zijn bij de vulva??
Heb net te horen gekregen dat ik inmiddels VIN III heb, hoe veel vrouwen hebben hier last van?
wat is een betere behandel methode is dat weer laseren of is dat een operatie ondergaan?

Lotte Loones

Dag Dian,

Ik wens je in de eerste plaats veel sterkte toe want ik veronderstel dat je nu door een heel moeilijke periode gaat.
Ik denk ook dat je op dit moment niet veel kunt doen behalve afwachten, want de VIN (vulvaire intra-epitheliale neoplasie) moet eerst adequaat behandeld worden.
Ik weet dat je problemen hebt met het vrijen, maar het is een pseudovaginisme (vaginisme veroorzaakt door een medisch probleem). Je moet nu eerst afwachten tot dit eerst genezen is vooraleer je kan besluiten of je echt vaginisme hebt (vaak verbeteren de symptomen vanzelf als het medisch probleem uitgeschakeld is).

Een behandeling is heel belangrijk om te vermijden dat de VIN evolueert tot een kwaadaardig proces. Ik weet niet wat voor jou de beste behandeling is, want het wordt bepaald door de ernst en andere factoren. Afhankelijk van de aard en lokalisatie zijn cryochirurgie, laserevaporatie, exconisatie, skinning vulvectomie, lokaal chemotherapeutische zalf en radiotherapie mogelijke behandelingsopties. Bespreek het met je behandelende arts als je niet tevreden bent over een bepaald soort behandeling, zo kunnen jullie samen een oplossing vinden.

Ik wens je heel veel moed.

Mvg,
Lotte Loones.

Shopping Cart