Waar naartoe?

Kathleen

Hallo,

Ik heb nu een relatie die 18 maanden duurt. Het duurde niet lang voor ik en mijn partner seksueel contact hadden (voor mij het eerste). De eerste keren deden pijn, maar daarna was alles ok. Na 9 maanden kreeg ik last van pijn tijdens het vrijen. Maar toch zette ik door. Uiteindelijk had ik er minder en minder zin in maar deed ik het toch maar voor mijn vriend (zonder dat hij dit vroeg).

Momenteel zijn we in een stadium gekomen dat ik helemaal geen zin meer heb. Ik verkramp al bij de gedachte of bij de minste aanraking (borsten of rond de schaamstreek). Het probleem begint wat op onze relatie te wegen en er moet wat aan gedaan worden. Maar ja, wat ?

Ik vond deze site en tot mijn grote opluchting ben ik niet alleen. Maar ik weet niet goed waar ik naartoe moet om geholpen te worden. Een gynaecoloog of een seksuoloog ? Ik heb ik het verleden al met een gezondheidsprobleem gekampt waarbij vele dokters me “uitlachten” en het psychologisch noemden, wat uiteindelijk niet zo bleek, maar mijn vertrouwen in dokters is vanaf dan wel fameus gezakt. Ik ben nu dus ook bang om met dit probleem voor de dag te komen, uit angst dat ik niet au serieux genomen zal worden. Het is dus echt moeilijk om de stap te zetten… Maar het moet.

Waar kan ik het beste naartoe ?

Dank u, Kathleen

Lotte loones

Beste Kathleen,

Als je heel veel angst hebt om naar een gynaecoloog te gaan kan je ook eerst een seksuoloog raadplegen.
Ik krijg geregeld patiënten die doorverwezen zijn door gynaecologen omdat er geen lichamelijk onderzoek mogelijk is door het vaginisme. Wat ik dan doe is de patiënte vertrouwen geven en ervoor zorgen dat penetratie mogelijk is zodat er ook een gynaecologisch onderzoek kan plaatsvinden. De beslissing ligt dus bij jezelf, je kan zelf kiezen wat je gaat doen en waar je je het beste bij voelt.

Mvg,
Lotte Loones

Shopping Cart